My Big Family

My Big Family
ini family belah ayah saye...

Saturday, 6 October 2012

budak baru

Assalammualaikum and hi peeps!

Aku ade knal ngan sorang budak ni nama dia Dawson.. Aku ingat dia islam rupanya christ. *tepuk dahi* Dia berasal drpd sarawak. Dia baik sangat and dia suka temankan aku chat. Aku x suka dia lah. Just BFF yg terlalu rapat sahaja. When dia on je, aku mcm nk pengsan. Hehe.. Dia nak jdi mcm Usain Bolt... Aku x knal atlet tu sape tpi impian dia nk jdi mcm mamat tu... Tinggi jugakk impian dia kann? Ok la.. Smpi sini saja aku cite pasal dia.. Nnti aku cite balik... Assalammualaikum :)

Wednesday, 6 June 2012

KIDZANIA'S DAY!!!!

Assalammualaikum and hi peeps! Dina nk cite psal Kidzania... Mmg best sngt kat stu... Kalau korang nk tahu, dkt stu bebudak umur 4 - 14 tahun blh bkrja kat stu... Bnyk pekerjaan yg kiteorang blh krja kat stu... Dina dh pergi dgn cousins Dina last week... mmg best... kiteorang ambik yg morning session...antar pekerjaan yg dina kerja ialah:-

1)FITTERS-FIRE STATION


jdi fire fighter ....best jgak... naik lori bomba and padmkan api... pastu pki pakaian bomba...konon-kononnya hotel terbakar... and then kiteorang kna pdmkn api... lama la jugk nk pdmkn api tu... akhirnya, padam juga... hihi...
pekerjaan yg kdua ialah...

2)Marrybrown Burger Shop


kat sini, kiteorang kna wat burger... ltak sos, ltak sayur and balut burger... dkt sini kiteorang kna tolak duit kidzania... currency kidzania is kidzos... dia tolak 15 kidzos... walaupun ditolak duit tpi mmg best lah keje kat sini...
pekerjaan yg ketige is ...

3)TV3, ntv7,8TV and TV9 TV Studio




yg ni kiteorang jadi media punye job lha... Dina and cousin Dina, Danish kiteorang jdi presenter ntv7... dkt dpn camera tu ade ayt2 yg kiteorang kna baca.... kire cam kiteorng tpu lha... nk buat camne, ayt tu dh pnjg so kna baca je la... yg cousins Dina yg lain, dorang jadi crew kat dlm bilik ni... keje dorang is kna buat iklan berita.... dorang kata best.... kat sini kiteorang dpt kidzos.... 10 kidzos je...
pekerjaan yg keempat is...

4) Beauty Salon and 100PLUS Wall Climbing



it's time to use money.... GIRLS apa lagi???// Salon la... kiteorng jdi customer kna tlk kidzos... kalo jdi worker dpt kidzos... kiteorang ambik manicure.... just pick colours and then worker tu colourkan kuku kami.... canteks bangat!

BOYS???? wall climbing je la keje dia.... hehe... dorang kna pnjt smpi ats and then kna bunyikan loceng.... yg ni kna tolak kidzos...mse dorang buat wall climbing ni girls pegi salon... x de masa nk tgk dorang pnjt... waste the time.... hihi...
pekerjaan yg kelima is...

5) Supermarket



supermarket ni bukan keje... dia main je... berlumba-lumba... pekerjaan dia cashier je... cashier pon bukannya blh tkn2 computer tu scan je... baik x payah... kalo customer kna carik brg .... dia ade kasik list then kna crik brg kat list tu... best lha jugakkk....

ok2.... dh byk dh Dina cite psal KIDZANIA... skang nk out jap... dh pnt... nk ambik teatime sbb skng dh pkul 5:08... ok lah... smpi sini sje...
Assalammualaikum and bubye peeps!

I MISS MY BLOG!!!!

Assalammualaikum and hi peeps! Dina dh lama sngt x bkk blog ni... Dh berhabuk dh... Nk kna lap ni.. hihi... Korang sume apa khabar? Dina kat sni sehat je... Dina kat skolah baru ni dpt rmai lha jgak kwn... Best friend Dina ialah Balqees, Irfa, Dania and Qistina... dorang sume baik-2 blaka... hehe... Diorang sporting, best sngat dpt kwn ngan diorang... Sampai sini je lha Dina tulis... Lps ni Dina nk post something yg mnarik... Kalo korang nk tahu, tgk la post lpas ni... K la... Dina out dlu... Assalammualaikum and bubye!

Saturday, 10 December 2011

MISS MY 2011 FRIENDS!

Assalammualaikum and hi peeps! Dina nk cite psal kwn baik Dina... Best Friend Forever lha katekn? hihi.. Hmm.. Ok, first Dina nk cite psal Dina rindu sngat kat kwn2 Dina... Diorang baik sngat ngan Dina... Ok, kalo korg nk tau sngat sape diorang tu, diorang tu ialah Sarah, Tasha, Tyra and Lina... rindu sngat kat diorang.. Skang, Dina nk cite psal diorang lakk...

Sarah: Terima kasih sbb sudi jadi kwn baik kite pada tahun 2011 ni... Kite selalu teringat kenangan kite dkat skola... Lagi-2 mase time result UPSR kuar tu... Cpat2 kiteorg naik ats and prgi klas Zulalina... Hihi... Nk mnitis air mata kita mase tgk diorang sume nangis... And, kite dh jnji ngan awk kalo kita dh dpat result UPSR kite mesti call awk... And lagi satu mase kat pdg, kite ingat lagi kteorg rmai-2 tgkp gambar and conteng-2 baju... hihi... I can't forget the moments...

Athirah: Thanks sbb sudi jadi kwn baik kite.. And, thnx lagi for awk jmput kite dtg umah awk wat homework same-2... Mk awk baik sngat ngan kita... And lagi satu, kalo taon dpan awk dh dpt result UPSR jgn lupe nk call kite tau...:)

Elina: Thanks sbb sudi jadi kwn baik Dina... Dina ingat lagi mase kteorang gaduh tu... haha... KECOH! Thanx sbb Lina wat Dina gembira sepanjang Dina kawn ngan Lina... And, Dina janji Dina x akn wat Lina sedih and Dina janji Dina x akn gaduh-2 lagi ngan Lina... Lagi satu, kalo Lina dh dpt result UPSR jgn lupe nk call Dina tau...:)

Tasha: Thnx sbb sudi jadi kawn baik kite Tasha... Walaupun kite x rapat ngan awk, kite suke sngat kwn ngan awk... Mcm kite dh lama kwn ngan awk... Kalo Tasha dh dpt result UPSR, jgn lupe tau call or message Dina kat Facebook...:)

Ini lha BFF Dina... hihi... Korang, korg dh tau kn yg Dina nk pindah... So, kalo ade time kita gi meet nk??? Dkat mne-2 je lha... Asal dpat jumpe ngan korg... hihi.. thnx sbb sudi jadi kwn baik Dina sepnjang tahun 2011 ni... Dina akn ingat korang smpibila-2... Dina syg korang semua...:) Assalammualikum...:)

Friday, 26 August 2011

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!


Selamat menyambut bulan kemerdekaan kawan-kawan... Dah 54 tahun dh negara kite ni kn??? Merdeka disambut dgn raya skali kn??? msti best kn??? mase kat skull hri tu, ade prtandingan klas pling "PATRIOTIK"... Kiteorang stu klas dh pnat bwk bendera lha, stapler lha dll lha... Tpi klas kiteorang x mng.... Antara kelas yg mng, no.5 klas A, no.4 klas Dina B, no.3 klas E, no.2 klas D dn pemenangnya klas G... Dina rse sedey sbb klas kiteorang x leh mng... Tpi x pe la janji kiteorang ade smngat "PATRIOTIK".... ok la Dina nk chaww dulu kwan2... Bye..

SELAMAT HARI RAYA ...:)


KOrang... Lagi bape hri je kn nk raye... X sabarnye.. Korang mesti dh bli bju raye kn??? Korang bli bape psang??? Dina ade 2 bju kurung & 5 t shirt & 2 suar jeans...:) korang kg bile??? Dina blk kg hri ahad... Dina blik Seremban... Kg ayah... ok la.. Dina nk out dlu... Bye n Assalammualaikum....:)