My Big Family

My Big Family
ini family belah ayah saye...

Wednesday, 6 June 2012

KIDZANIA'S DAY!!!!

Assalammualaikum and hi peeps! Dina nk cite psal Kidzania... Mmg best sngt kat stu... Kalau korang nk tahu, dkt stu bebudak umur 4 - 14 tahun blh bkrja kat stu... Bnyk pekerjaan yg kiteorang blh krja kat stu... Dina dh pergi dgn cousins Dina last week... mmg best... kiteorang ambik yg morning session...antar pekerjaan yg dina kerja ialah:-

1)FITTERS-FIRE STATION


jdi fire fighter ....best jgak... naik lori bomba and padmkan api... pastu pki pakaian bomba...konon-kononnya hotel terbakar... and then kiteorang kna pdmkn api... lama la jugk nk pdmkn api tu... akhirnya, padam juga... hihi...
pekerjaan yg kdua ialah...

2)Marrybrown Burger Shop


kat sini, kiteorang kna wat burger... ltak sos, ltak sayur and balut burger... dkt sini kiteorang kna tolak duit kidzania... currency kidzania is kidzos... dia tolak 15 kidzos... walaupun ditolak duit tpi mmg best lah keje kat sini...
pekerjaan yg ketige is ...

3)TV3, ntv7,8TV and TV9 TV Studio




yg ni kiteorang jadi media punye job lha... Dina and cousin Dina, Danish kiteorang jdi presenter ntv7... dkt dpn camera tu ade ayt2 yg kiteorang kna baca.... kire cam kiteorng tpu lha... nk buat camne, ayt tu dh pnjg so kna baca je la... yg cousins Dina yg lain, dorang jadi crew kat dlm bilik ni... keje dorang is kna buat iklan berita.... dorang kata best.... kat sini kiteorang dpt kidzos.... 10 kidzos je...
pekerjaan yg keempat is...

4) Beauty Salon and 100PLUS Wall Climbing



it's time to use money.... GIRLS apa lagi???// Salon la... kiteorng jdi customer kna tlk kidzos... kalo jdi worker dpt kidzos... kiteorang ambik manicure.... just pick colours and then worker tu colourkan kuku kami.... canteks bangat!

BOYS???? wall climbing je la keje dia.... hehe... dorang kna pnjt smpi ats and then kna bunyikan loceng.... yg ni kna tolak kidzos...mse dorang buat wall climbing ni girls pegi salon... x de masa nk tgk dorang pnjt... waste the time.... hihi...
pekerjaan yg kelima is...

5) Supermarket



supermarket ni bukan keje... dia main je... berlumba-lumba... pekerjaan dia cashier je... cashier pon bukannya blh tkn2 computer tu scan je... baik x payah... kalo customer kna carik brg .... dia ade kasik list then kna crik brg kat list tu... best lha jugakkk....

ok2.... dh byk dh Dina cite psal KIDZANIA... skang nk out jap... dh pnt... nk ambik teatime sbb skng dh pkul 5:08... ok lah... smpi sini sje...
Assalammualaikum and bubye peeps!

No comments:

Post a Comment